Onderhoud en banden

Voor optimaal rjicomfort

Optimaal rijcomfort

Optimaal rijcomfort: daar ben je elke dag van verzekerd indien jouw leaseauto altijd de benodigde professionele aandacht krijgt. Volkswagen Financial Services maakt het je het hele jaar door makkelijk. 

Afspraak maken

Maak voor reparaties en onderhoud (zowel periodiek als ongepland) aan jouw leaseauto altijd een afspraak bij een officieel erkende autodealer van Volkswagen.

 

Onderhoudsinstructies

Alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan jouw leaseauto dienen uitgevoerd te worden volgens het meegeleverde instructie- en onderhoudsboekje van de leverancier.
 

Facturatie & declaratie

Meld aan de autodealer dat je een Volkswagen Financial Services leaseauto rijdt; de factuur voor uitgevoerde werkzaamheden wordt dan naar ons opgestuurd.
Heb je zelf kosten moeten maken voor reparaties of onderhoud? Declareer eenvoudig bij Volkswagen Financial Services het door jouw voorgeschoten bedrag via ons formulier Onderhoudsdeclaratie.

Vervangend vervoer

Voor jouw bedrijf is vervoer noodzakelijk. Dus wanneer een leaseauto vanwege schadeherstel, reparatie of calamiteit niet gebruikt kan worden, heeft jouw medewerker een vervangende auto nodig. Wij bieden je altijd een passende en snelle oplossing voor vervangend vervoer. Via het autoverhuurbedrijf krijgt jouw medewerker een representatieve vervangende auto. 

Contract

De kosten van een tijdelijke auto zijn afhankelijk van de voorwaarden in het leasecontract. Mochten de kosten niet inbegrepen zijn, dan brengen wij dat achteraf in rekening.

 

De juiste autobanden dragen bij aan uw veiligheid, rijcomfort én besparing op brandstof.

Hoe zit het met zomer- en winterbanden en wanneer zijn winterbanden verplicht in het buitenland? Wij hebben de belangrijkste zaken vanuit de Europese wetgeving omtrent winterbanden voor je op een rijtje gezet. Hieronder lees je meer informatie omtrent winter- en zomerbanden.

 

Zomerbanden

Bij een temperatuur boven de 7°C zijn zomerbanden het meest efficiënt. Zomerbanden kun je laten vervangen als het profiel minder bedraagt dan 2 mm.
 

Winterbanden

Vanaf 7°C en kouder presteren winterbanden aantoonbaar beter dan zomerbanden. Is ons speciale Winterbanden-programma specifiek opgenomen in jouw leasecontract en wil je winterbanden op je auto? Neem dan contact op met jouw wagenparkbeheerder, óf maak zelf een afspraak voor het monteren of wisselen van je winterbanden.
Tijdens de bandenwisselperiode is het erg druk bij de merkdealers en Euromaster. We raden je aan om op tijd een afspraak te maken en ook om op tijd aanwezig te zijn bij je afspraak. Indien je te laat komt kan het voorkomen dat je een nieuwe afspraak moet maken, dit in verband met de strakke planning in de werkplaatsen.
 

Eerste aanschaf winterbanden

Als in jouw contract winterbanden zijn opgenomen, dan kun je de winterbanden laten monteren bij de Volkswagen dealer.
 
 

Doorbelasting i.v.m. niet reparabele band

We gaan altijd uit van normale bandslijtage. Een kapot gereden band wordt gezien als een niet verhaalbare schade. Een niet verhaalbare schade lijdt veelal tot een doorbelasting van het eigen risico. Het niet versleten deel van de kapot gereden band (restprofiel) wordt als eigen risico aan de werkgever doorbelast. In het leasecontract zijn voortijdige vervangingen van banden niet gedekt. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact op met onze BerijdersDesk: (033) 454 95 55

Rekenvoorbeeld van restprofiel

Je krijgt een lekke band die niet meer veilig te repareren is. Het restprofiel van de band is 5,25 mm en de kosten voor een nieuwe band bedragen €150. 
Een nieuwe band heeft 8 mm profieldikte en is versleten bij 2,5 mm. De lekke band is dus voor 50% versleten. Er wordt nu 50% x €150 = €75 aan je doorbelast.
 
Heb je nog vragen rondom autobanden of wens je meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze BerijdersDesk via (033) 454 95 55

Terug naar homepage Volkswagen Financial Services
Klantenservice Volkswagen Financial Services
Zoek een Volkswagen dealer
Bezoek Volkswagen.nl